Nieuws

Trainenmetkanker.nl houdt zich constant bezig met het op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken. Hiervoor bezoeken wij regelmatig ziekenhuizen en voorlichtingen over bewegen met kanker. Onderstaand vindt u een overzicht van onze activiteiten en bezoeken. Staat er iets niet tussen of wilt u ons attenderen op interessante onderzoeken of weetjes? Vul dan het contactformulier in en laat het ons weten.

21-02-2019

Opnieuw een mooie mijlpaal! De cursus Oncologisch Fitness Trainer (OFT) is vanaf nu een EREPS approved training program! Hiermee voldoet de cursus aan kwaliteitsnormen volgens de Europe Active Standard.
Deelnemers met een EQF Level 4 kunnen deze cursus nu tevens opgeven als onderdeel van hun bijscholing!

14-2-2019

Deze toppers zijn zojuist geslaagd voor hun opleiding Oncologisch Fitness Trainer (OFT) Gefeliciteerd aan alle geslaagden!

Geslaagd!.jpg

25-01-2019
Een mooie nieuwe stap! Trainenmetkanker.nl gaat met onderzoekers van het UMC Utrecht de samenwerking aan om meer Oncologisch Fitness Trainers (OFT) op te leiden die in de toekomst een bijdrage kunnen gaan leveren aan wetenschappelijk onderzoek!

IMG-20190125-WA0002.jpg

29-11-2018
Vandaag is de laatste opleidingslichting van 2018 geslaagd voor hun opleiding Oncologisch Fitness Trainer (OFT). De nieuwe trainers zijn werkzaam in Amsterdam, Venray en Oss.

Foto.jpg

21-11-2018
Vanmorgen hebben wij een bezoek gebracht aan het Toon Hermans Huis in Tiel waar een van de opgeleide Oncologisch Fitness Trainers (OFT) goed werk verricht in het begeleiden van overlevenden van kanker.

Een unieke opzet waarbij een lokale ondernemer samenwerkt met het Toon Hermans Huis door zowel materiaal als een trainer te faciliteren op enkele momenten per week.

Een veelbelovende opzet die we hopelijk op meer plekken in Nederland mogen gaan zien.

20181121 Foto Bezoek Toon Hermanshuis Tiel.jpg

13-11-2018
In de nieuwe kwartaaluitgifte van het blad van Stichting Tegenkracht geven wij een interview over het initiatief Trainenmetkanker.nl en de rol van Oncologisch Fitness Trainers (OFT).

Klik op deze LINK om het interview te bekijken.

20181311 Interview Tegenkracht.png

01-11-2018
GESLAAGD! Vandaag verwelkomen wij weer een nieuwe lichting Oncologisch Fitness Trainer (OFT) in de wereld van bewegen bij kanker. Zij staan vanaf vandaag op de website registreerd als erkende trainer!

Foto geslaagden.jpg

25-10-2018
Gisteravond samen met survivors gesproken om te kijken waar het echte probleem zich volgens hen bevindt in hun weg naar fysiek herstel.

Zorgwekkend om te horen hoe weinig informatie zij allen hebben ontvangen over het belang van bewegen en hoe weinig follow-up er is na afronding van de laatste behandeling.

Informatie van deze avond wordt toegepast in ons masteronderzoek waarin wij kijken naar de bevordering van het fysieke herstel bij overlevenden van kanker.

IMG_2878 -2.png

06-09-2018

Op 6 september 2018 hebben wij een rondleiding mogen krijgen in het Anonti van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam. Tijdens deze rondleiding zijn wij nog meer te weten gekomen over het goede werk dat zij verrichten o.a. in het verrichten van nieuw onderzoek. Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis beschikt samen met Utrecht over de modernste bestralingsapparatuur.

Een interessante rondleiding met veel nieuwe inzichten en kennismakingen.

27-08-2018
Deze week hebben wij een zeer interessant gesprek gehad met Martijn M. Stuiver over het initiatief Trainenmetkanker.nl. Martijn Stuiver is lector functioneel herstel bij kanker en o.a. werkzaam bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Ook hij is enthousiast over het idee om oncologische kennis te bieden aan sportprofessionals.

Samen met Martijn hebben wij gesproken over de rol van fitnesstrainers binnen het revalidatietraject en de ontzorging van fysiotherapeuten. Met de juiste kennis kunnen professionals uit de fitnessbranche een mooie bijdrage leveren aan de bevordering van de fysieke gesteldheid bij overlevenden van kanker.

In de toekomst gaan wij de rol van de Oncologisch Fitness Trainer verder concretiseren en werken aan meer naamsbekendheid van deze, goed opgeleide, nieuwe groep trainers.

6-8-2018
GESLAAGD! Afgelopen vrijdag hebben de eerste professionals de opleiding Oncologisch Fitness Trainer (OFT) met een positief resultaat afgerond. Zij staan vanaf nu geregistreerd op de website Trainenmetkanker.nl als erkende trainer.

IMG_2110 verticaal.JPG

17-7-2018
Fitnessprofessional 2.0

Kunnen fitness professionals een rol spelen binnen de (p)revalidatie van mensen die de diagnose kanker hebben gekregen? Beschikt deze groep over het juiste kennisniveau? Zo ja, welke positie kunnen zij innemen in dit proces? Lees verder...

9-7-2018 Verhaal van een cliënt
Circa 2 maanden geleden zijn wij gestart met het trainen van de eerste cliënten. Onlangs heeft de eerste cliënt haar eerste 12 trainingen afgerond. En wat een vooruitgang is er geboekt! Lees haar verhaal hier.

4-7-2018 Prehabilitation Congres
Vorige week mogen deelnemen aan een zeer geslaagd Prehabilitation congres. Onder het motto; Better In Better Out opnieuw veel redenen gehoord waarom bewegen zorgt voor een sneller herstel.

Tijdens het congres tevens gesproken met Dr. Martijn M. Stuiver, Lector functioneel herstel bij kanker. Binnenkort drinken we samen een kop koffie om te praten over de rol van Oncologisch Fitness Trainers (OFT) en hun positie in het revalidatieproces.

13-6-2018 Nominatie opleiding
GENOMINEERD! Het initiatief Trainenmetkanker.nl is genomineerd voor de PREHAB innovatieprijs. Een mooie herkenning van alle recente ontwikkelingen en natuurlijk de opleiding tot Oncologisch Fitness Trainer (OFT). Op 27 juni zullen wij tijdens de Dutch Day van het Internationale Prehabilitation Congres een pitch geven over de doelstellingen en gedachte achter dit initiatief! Kijk op www.fit4surgery.nl voor meer informatie over het congres en deze nominatie.

10-6-2018 Lancering opleiding Oncologisch Fitness Trainer (OFT)
Vorige week is de opleiding tot Oncologisch Fitness Trainer (OFT) via onze website officieel gelanceerd. Met meer dan 400 website bezoeken sinds deze lancering hebben we een mooie stap gemaakt met de bekendmaking van deze opleiding en daarmee de bevordering van sportbegeleiding voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen. Houd onze website in de gaten want nog meer nieuws is onderweg!

28-05-2018 Recente ontwikkelingen
Wij staan niet stil. In de afgelopen periode hebben wij veel mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Helaas nog niet altijd zichtbaar maar hier komt verandering in! De eerste mensen die de diagnose kanker hebben gekregen zijn inmiddels gestart met hun unieke beweegplan. Daarnaast zijn wij druk bezig met de afronding van de opleiding tot Oncologisch Fitness Trainer (OFT). In juni zullen wij alle informatie plaatsen op onze pagina trainenmetkanker.nl In september zullen wij zowel een dag- als avondopleiding aanbieden. Nieuwsgierig? Kijk vast eens op de pagina trainenmetkanker.nl of stuur een bericht.

04-05-2018 Interview Maas en Waler

Deze week stond er een mooi interview in de Maas en Waler over sportbegeleiding bij kanker.

20180504 Foto Maas en Waler.jpg

19-4-2018 Cardiale Inspanningsbelasting bij kanker
Afgelopen dinsdag hebben wij de voorlichting Cardiale Inspanningsbelasting bij Kanker mogen volgen onder leiding van Prof. Angela Maas. Een interessante bijeenkomst met onder andere heldere inzichten over de effecten van diverse behandelmethoden en medicijnen in relatie tot het cardiale vermogen van mensen die de diagnose kanker hebben gekregen.

13-4-2018 Rondleiding LUMC
Gisteren hebben wij een rondleiding gehad in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Tijdens deze rondleiding hebben wij meer informatie mogen ontvangen over de toepassing van fluoriserende stoffen ter preventie (van operaties) en ondersteuning bij de behandeling van o.a. pancreas-, lever- en nierkanker.

Na afsluiting van de rondleiding hebben wij tevens een verhelderend gesprek mogen voeren met chirurgisch oncologen van het LUMC over de beperkte beschikbare kennis met betrekking tot sportbegeleiding bij kanker. Des te meer reden voor Trainenmetkanker.nl om alle aanwezige informatie te verzamelen en te delen. Dit doen wij onder andere in de opleiding tot Oncologisch Fitness Trainer (OFT) die medio 2018 van start zal gaan.

10-4-2018 Voorlichting Cardiale Inspanningsbelasting bij kanker
Op dinsdag 16 april volgen wij de voorlichting over cardiale inspanning bij kanker in het Marikenhuis te Nijmegen.

09-4-2018 Bezoek UMC Leiden
Op donderdag 12 april zullen wij een bezoek brengen aan het Universitair Medisch Centrum te Leiden (LUMC) om daar dankzij onze samenwerking met KWF een rondleiding te mogen ontvangen.